Marsha Emmy Bolk Mijn Missie, Mijn Verhaal

Mijn Missie, Mijn Verhaal

“Mijn missie is om door moed, toewijding en vertrouwen jou het wonder in jezelf te laten ontdekken”. 

Nu vraag je je misschien af hoe ik hiertoe gekomen ben? Lees dan vooral verder.

In 2008 kwam ik voor het eerst in aanraking met Het Talentenspel. Mijn eerste reactie was “hm…. jaja, een spel waarmee je je talenten formuleert en tot een missie komt….? Dat kan toch niet…? En trouwens, wat is een missie eigenlijk? Veel te vaag..”.

En nu – 10 jaar later – schrijf ik dit en ben ik gestart met de opleiding tot Talentencoach. Wat is er in die 10 jaar gebeurd? Daar zal ik je wat over vertellen.

2008
Dit jaar stond in het teken van de voorbereiding mijn studiekeuze. Toen ik het spel voor het eerst ‘speelde’ koos ik volledig random, zonder enige interesse, 12 kaarten uit de stapel – de talenten. Omdat ik er op dat moment verder weinig in geloofde had ik ook eigenlijk geen behoefte om het spel af te maken, dat deed ik dan ook niet.

2009
Dit jaar zou het toch echt gaan gebeuren – eindexamen doen en naar de universiteit. Of toch naar het HBO? ‘En wordt het dan de Hotelschool, of misschien Bedrijfskunde? Oeh of psychologie, dat kan natuurlijk ook!’. Misschien herken je het zelf ook nog wel – het gevoel dat er enorm veel afhangt van deze keuze en dat je ook niet meer kunt veranderen als je eenmaal een keuze hebt gemaakt.

Misschien dan toch nog eens naar dat Talentenspel kijken? Dit jaar nam ik de tijd om het gehele spel te spelen en sindsdien hebben de talenten me nooit meer losgelaten!
De uitkomst van het spel heeft er mede voor gezorgd dat ik Bedrijfskunde en later Human Resource Management ben gaan studeren, een keuze waar ik nog steeds achter sta. En zo ben ik in de jaren ook gekomen tot de formulering van bovenstaande missie, mijn missie.

2009 – 2014

2014
In 2014 heb ik het spel nogmaals gespeeld in een workshop vorm, samen met mijn bestuur van AIESEC. Een mooi moment voor een check-up, waarbij een aantal talenten gegroeid en daardoor veranderd blijken te zijn. Ook erg bijzonder om dit samen met mijn team te kunnen delen!

2014 – 2017
Zoals ik schreef hebben de talenten – de betekenis, de toepassing, de praktische benadering en de symboliek – mij niet meer losgelaten. Zo ben ik helder in gaan zien welke talenten ik in kan zetten ‘om te voeden’ in tijden van stress of drukte, welke talenten de buitenwereld van mij zien en welke talenten ik bewust inzet om mijn missie te leven.
En ja… dat gaat met omwegen, afslagen, stukjes achteruit… met grote sprongen voorwaarts en dan weer opzij – wel weet ik in welke richting ik wil bewegen, dat helpt mij om vertrouwen te hebben. In deze periode heb ik het spel ook opnieuw gespeeld, omdat de talenten met je mee groeien.

Eind 2017 merkte ik dat ik mijn talenten onbewust uit het oog verloor, ik liet mij meeslepen door de verwachtingen van mijn omgeving en werkte hard – later besefte ik pas dat ik niet meer met mijn hart werkte, maar slechts met mijn hoofd. Hier zal ik later over schrijven.

2018
Mijn baan eindigt, het project is succesvol afgerond. Dat betekent dat de wereld weer open ligt – enerzijds geeft dit een prachtig gevoel van vrijheid, maar toch vooral gaf het een gevoel van stress: ‘Hoe haal ik het beste uit mijzelf? Wat is een beste carrière stap? Welke vacatures zijn er? HELP wat wil ik eigenlijk?’.
Dat is ook het moment dat de betekenis van het Talentenspel weer opnieuw als een belangrijk element op mijn pad kwam. Inmiddels ben ik weer op de juiste koers – heb ik mijn talenten weer helder voor ogen en ook mijn missie.

En die missie brengt mij hier – bij dit verhaal.

In september ben ik gestart met de opleiding tot Talentencoach zodat ik ook jou dit cadeau van zelfkennis kan geven & jou kan begeleiden in het Talentenspel. Op de website vind je meer informatie – spreekt het je aan? Neem dan vooral contact met mij op!